I “stara škola” priznaje ga za kralja: Armin Grozdanić peče najbolje ćevape u St. Louisu

Lokalno stanovništvo s kojima su razgovarali novinari lista Riverfront Times istaknuli su da su ćevapi u Grozdanićevom restoranu najbolji u St. Louisu

Armin Grozdanić

Armin Grozdanić je vlasnik i glavni kuhar restorana Yapi Mediterranean Subs and Sandwiches u St. Louisu.

– Većina članova moje porodice bili su kuhari, mesari, vlasnici restorana. Moj restoran je jako sličan onom koji je držao moj ujak. Cijeli moj život vrti se oko hrane – kazao je Grozdanić za Riverfront Times.

Rođen je u Bosni 1982. Njegova majka bila je kuharica, otac je držao mlin. U St. Louisu su došli 1996. godine zajedno sa hiljadama Bosanaca i Hercegovaca i započeli novi život. Lokalno stanovništvo s kojima su razgovarali novinari lista Riverfront Times istaknuli su da su ćevapi u Grozdanićevom restoranu najbolji u St. Louisu.

– Najveći izazov je kada ti hranu testira “stara škola” iz BiH. Neki od njih svake sedmice idu redom po restoranima i probaju hranu. Kada kažu da je dobra, onda mora da je tako – kazao je Grozdanić.

Govoreći o stvarima koje lično voli, istaknuo je da mu je dnevni ritual jutarnje ispijanje bosanske kafe i molitva. Da ima supermoći, putovao bi kroz vrijeme, a nedostaje mu više restorana sa halal i košer hranom. U kuhanju nikad ne koristi curry, omiljeno piće mu je Red Bull.

– Posljednji obrok bit će mi ćevapi – kazao je Grozdanić.

Komentari