Hanka Paldum na “Ilidži” sa pjesmom Milića Vukašinovića

Festival narodne muzike “Ilidža” najveći i najčuveniji je festival Amuzike u regiji. Od 1. do 3. augusta ovu veliku kulturno-muzičku manifestaciju organizira Općina Ilidža.
Jedna od onih koja se ponosi ovim festivalom je i Hanka Paldum, diva bh. estradne scene.

– Festival Ilidža je respektabilan projekat koji je ostavio dubok trag na muzičkoj sceni ne samo BiH već i cijele bivše Jugoslavije. Ovaj festival iznjedrio je velike umjetnike, potvrdio njihovu dostojnost, podario nam prelijepe pjesme koje se i danas pjevaju. “Ilidža” je festival koji je uvijek uživao najveći rejting. Drago mi je da je unazad nekoliko godina ponovo pokrenuta ideja, koja i danas živi, da “Ilidža” mora biti i ostati “rasadnik” prelijepe pjesme, novih muzičkih nada… – priča Hanka i dodaje:

S druge strane, sretna sam i što je Hayat godinama uključen u realizaciju ovog festivala. Ove godine ću, između ostalih, jednu pjesmu premijerno otpjevati. Riječ je o numeri koju potpisuje Milić Vukašinović, za koju je aranžman uradio profesor Emir Merjemić. Jedna jako lijepa pjesma i divno iznenađenje za sve one koji vole i prate moj rad – dodaje Paldum.

Komentari