Glumci “Audicije” nakon sarajevske premijere: Bilo je fantastično, niko se nije nadao tolikoj euforiji

Treba shvatiti da je to jedan projekat koji dolazi sa Akademije scenskih umjetnosti i imala je veliki uspjeh u Jugoslaviji. Ispostavilo se onda, a nadamo se će to biti i sada, da će publika to prihvatiti u cijeloj regiji, naglasio je Bašić

Glumci "Audicije" do suza nasmijali sarajevsku publiku

Povratak kultne“Audicije“ na scenu nakon 33 godine pauze, pokazao se punim pogotkom, ako je suditi po reakcijama publike na sinoćnjoj premijeri u dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu!

Za sat ipo, koliko je trajala predstava, aplauza i ovacija nije nedostajalo, doslovno su se prolamali dvoranom nakon svakog skeča, a neke su i prekidali, na što su se i glumci šaljivo osvrnuli.

– Ja pričam tužnu priču o keruši i sedam malih kučića, a ona se smije- izgovorio je tužnim glasom Davor Stevanović, kojeg je utjelovio Željko Ninčić, a njegova facijalna ekspresija, još više je nasmijala publiku.

Osim njega, na sceni su briljirali i Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo koji su oživjeli Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, i profesora te sa istim žarom uveselili publiku koja je jedva čekala da ih ponovo gleda.

Osim starih skečeva ubacili su i nove koji se uglavnom odnose društveno-političku situaciju  današnje BiH. Posebno su bili smiješni oni koji su govorili o redukciji vode u bh. prijestolnici. Na “udaru šala” bili su i naši Zmajevi, ali i američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melanija.

– Presretan sam reakcijom sarajevske publike s obzirom da sam imao veliku tremu zbog ogromne odgovornosti koju sam imao igrajući pred sarajevskom publikom nakon 30 godina ili malo više predstavu “Audicija“. Srećom danas sam mirniji i sa nestrpljenjem očekujem večerašnju predstavu- kazao nam je Glamočak.

Za Senada Bašića susret sa sarajevskom publikom bilo je posebno iskustvo.

– Bilo je fantastično. Niko se nije nadao da će baš tolika biti neka vrsta euforije i neke strašne pozitivne vibracije od strane publike koja je prešla i na nas. I ja se nadam da smo i mi barem upola poslali toliko pozitivne energije koliko su je oni poslali nama. Neka dobra interakcija. Ljudi su se zaželjeli da pobjegnu od stvarnosti, a ova predstava ima samo ambiciju da ljude nasmije. Mislim da je bilo lijepo za prvi susret nakon toliko godina- istakao je Bašić.

Osvrnuo se i na komentare koji su pratili proces povratka “Audicije“. Podsjetimo, mišljenja su bila podijeljena, jedni su bili za porvatak, drugi pak nisu.

– Bilo je svakakve priče i treba i ne treba. Treba shvatiti da je to jedan projekat koji dolazi sa Akademije scenskih umjetnosti i imala je veliki uspjeh u Jugoslaviji. Ispostavilo se onda, a nadamo se će to biti i sada, da će publika to prihvatiti u cijeloj regiji- dodao je.

Komentari