Film Quentina Tarantina: “Bilo jednom u Hollywoodu” od augusta u bh. kinima

U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie

Ovog ljeta holivudska zlatna prašina vraća nas u kasne šestdesete, u zlatno doba Hollywooda u filmu prigodnog naziva, “Bilo jednom…u Hollywoodu”, najnovijem ostvarenju redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina.

U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie.

“Bilo jednom…u Hollywoodu” deveti je film slavnog Quentina Tarantina, poznatog po brojnim kultnim hitovima nastalim pod njegovom redateljskom palicom (Pakleni šund, Jackie Brown, Kill Bill 1,2, Reservoir Dogs, Otporan na smrt, Nemilosrdni gadovi, Odbjegli Django, Mrska osmorka). Na scenariju za ovaj film Tarantino je radio punih pet godina i upoređuje ga s poznatim Paklenim šundom, što sasvim dovoljno govori o visini očekivanja.

Tarantino je u svom najnovijem filmskom ostvarenju okupio najbolje glumce: Leonarda DiCaprija (Vuk s Wall Streeta, Povratnik, Početak, Odbjegli Django, Bande New Yorka…) i Brada Pitta (Neobična priča o Benjaminu Buttonu, Klub boraca, Fury, Nemilosrdni gadovi, Spaliti nakon čitanja…) dok će mušku publiku razveseliti prekrasna Margot Robbie (Odred otpisanih, Ja, Tonya, Odred otpisanih, Fokus…).

Osim njih u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oscar Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Luke Perry, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Luka Perryja.

Inače, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie zajedno su već glumili u filmu “Vuk s Wall Streeta” dok je ovo prvi filmski naslov u kojem će zajedno zaigrati Pitt i DiCaprio čiju suradnju na filmu Tarantino je opisao kao najuzbudljiviji glumački tandem nakon Roberta Redforda i Paula Newmana.

“Bilo jednom… u Hollywoodu” prava je holivudska priča o jednom glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu.

Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu – Sharon Tate (Margot Robbie)…

“Bilo jednom u Hollywoodu” kreće sa prikazivanjem u BH kinima u augustu ove godine u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.

Komentari