Fanovi Michaela Jacksona tužili njegove navodne žrtve zbog klevete

Fanovi su Robsona i Safechucka tužili za simboličnu sumu od jednog eura, zbog, kako se navodi u tužbi, narušavanja sjećanja na preminulog

Fanovi Michaela Jacksona tužili su pred francuskim sudom dvije žrtve koje je kralj popa navodno zlostavljao, Wadea Robsona i Jamesa Safechucka zbog klevete.

Robson i Safechuck koji sada imaju 41 i 37 godinu optužili su u četverosatnom dokumentarnom filmu Jacksona da ih je navodno godinama seksualno zlostavljao dok su bili maloljetni, osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

Iako nisu francuski državljani, protiv njih je podnesena tužba u toj zemlji jer je tamo zakonom zabranjeno da se iznose krivične optužbe protiv preminulih, prenosi CNN.

Fanovi su Robsona i Safechucka tužili za simboličnu sumu od jednog eura, zbog, kako se navodi u tužbi, narušavanja sjećanja na preminulog.

-Nije u pitanju novac, riječ je o srcu- rekao je Emanuel Ludo, advokat Jacksonovih fanova.

Zvaničnici Suda u francuskom gradu Orleanu, gdje je ranije ovog mjeseca održano saslušanje u ovom slučaju, rekli su da tuženi nisu prisustvovali i da nemaju pravne zastupnike u Francuskoj.

Michael Jackson umro je 25. juna 2009. u 50. godini od srčanog udara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime