U svečanom salonu BHRT-a Enes Begović promovirao je dugoočekivani album “19” na kojem se nalazi 11 novih pjesama i tri bonus kompozicije “100 zora”, “Da mi nude Sarajevo” i “27.noć” koju je snimio sa Omladinskim horom Zenica.

Sigurno da će nove pjesme “Meraklija”, “Proljeće u Mostaru”, “Odlazim ti”, “Oko crno”, “Dobro jutro ljubavi” i ostale vrlo brzo naći put do publike.  Prisutnim novinarima pored popularnog pjevača obratili su se i njegov menadžer i izvršni producent Nedim Srnja, te u ime Muzičke produkcije BHRT-a Jasmin Ferović i Nedžad Kršo.

Osim Begovića, prisustvovali su i Dino Muharemović, Mirko Šenkovski Geronimo, Samir Kadirić i Amil Lojo, koji su bili među brojnim saradnicima na albumu “19”.

– Jedan od glavnih krivaca za saradnju mene i Muzičke produkcije BHRT-a jeste moj menadžer i izvršni producent Nedim Srnja. Album je prvo trebao da se zove “Rođendan”, ali onda su se redale pjesme i svaka je bila predivna. Da se niko od autora ne bi uvrijedio, odlučili smo da ga ne nazovemo ni po čijoj pjesmi, već da to bude simbolično. Godina je 2019., 19. mi je album u karijeri i tako je nastalo ime – kazao je Begović, koji u svojoj dugogodišnjoj karijeri snimio više od 200 pjesama među kojima su brojni hitovi kao što su “Bosanac”, “Ne daju mi da te volim”, “Lijepa je”, “Od žiota uzmi sve”, “Sve imao samo tebe ne”….

Zanimljivo je da među autorima na njegovom novim albumu i filmski reditelj i scenarista Nedćad Begović, koji potpisuje pjesmu “Odlazim ti”.

– Ova pjesma će se naći na jednom domaćem filmu odnosno njena muzika će biti dio jednog filma – otkrio je Enes Begović.

Nakon promocije Begović je sa svojim bendom održati koncert za brojne posjetioce, a u zgradu BHRT-a među prvima su stigli Halid Bešlić, Naser Orić, Nijaz Skenderagić…

Komentari