Dino Merlin na turneji po Hrvatskoj: U subotu spektakl u Zadru, u martu u Varaždinu

Moja publika i ja pričamo istim jezikom, iste note nam prelaze preko usana. Uspijevamo se savršeno sinhronizirati tako da u tim trenucima historija, fizika, hemija i geografija postaju samo suvišne grane znanosti - poručuje slavni muzičar

Sarajevski muzički čarobnjak Dino Merlin i ovoga će proljeća, na radost svojih brojnih fanova, zapjevati u dvoranama po Hrvatskoj. Prva na redu, Arena u Zadru 10. februara već je rasprodana, a upravo će ovaj koncert biti poseban spektakl.

Naime, to je prvi koncert u Zadru u njegovoj karijeri, a reakcije publike već uoči samog koncerta doista su fantastične.

– Moja publika i ja pričamo istim jezikom, iste note nam prelaze preko usana. Uspijevamo se savršeno sinhronizirati tako da u tim trenucima historija, fizika, hemija i geografija postaju samo suvišne grane znanosti – poručuje slavni muzičar.

Njegova popularnost u Hrvatskoj već godinama ne jenjava, a nakon što je u zadnje dvije godine nakrcao Arene u Splitu, Zagrebu i Puli, privukao najveći broj posjetioca na dočeku Nove godine na Stradunu u Dubrovniku te publici priuštio nezaboravne večeri prepune emocija, narednih će mjeseci posjetiti i ostale dijelove Hrvatske.

Nakon zadarskog koncerta za koji ovih dana završava posljednje pripreme sa svojim brojnim saradnicima, veseli se odlasku u varaždinsku Arenu gdje će nastupiti 3. marta i opet pripremiti nešto novo, neviđeno, kako sam voli reći, nadograditi samoga sebe.

– Ne želim živjeti od stare slave jer se od nje često zna i umrijeti od gladi. Treba svaki dan gledati kako biti bolji i kako u svijetu stvoriti više vrijednosti, a ne reciklirati stare. Sa zadnjim albumom “Hotel Nacional” po kojemu smo nazvali i aktuelnu turneju iznimno sam zadovoljan, ali već gledam kako ću na slijedećem projektu uspjeti nadmašiti i ovo sve što sam radio protekle četiri godine – zaključuje Dino Merlin.

Komentari