Darko Rundek za Coolstyle: Za sarajevski Dom mladih veže me puno uspomena

Nadam se da ću u 2018. godini svirati i u Tuzli, Zenicu i Mostaru

Ljubitelji dobre muzike za četiri dana, u sarajevskom Domu mladih, u organizaciji “Art Laba” i “Sarajevo diska”, imat će priliku ponovo uživati u neprolaznim hitovima legendarnog Darka Rundeka.

Odlični muzičar u glavnom gradu BiH nastupit će s Ekipom koju čini sedam muzičara, a na ovom koncertu proslavit će 21. rođendan ApoCalypsa.

– Drago mi je da dolazim u Sarajevo. Ne bih smjeli zaobići Sarajevo. To je jedan od gradova u kojem već decenijama imamo prijateljsku publiku. Posebo mi je drago što ću nastupati u Domu mladih. Taj prostor samim tim što je kružan je neobičan i rijedak. Inače, mene za Dom mladih veže puno uspomena. Kroz različite periode svirao sam u Domu mladih u raznim postavama desetak puta i svaki put to je bilo drugačije i interesantno – kaže Daro Rundek za Coolstyle koji je medijski pokrovitelj koncerta u Domu mladih.

Kada su u pitanju njegovi nastupi u BiH Rundek će svirati i na banjalučkom Demofestu.

– To je jedan lijep muzički dogašaj koji raste iz godine u godinu. Drago mi je što ću i sam biti dio ove lijepe priče. Nadam se da ću u 2018. godini svirati i u Tuzli, Zenicu i Mostaru. Kada su u pitanju muzičari i grupe iz BiH osim moga Duce sa kojim sviram najviše se družim sa Dinom šaranom. Nakon pjesme “Sunce” možda se desi još neka saradnja. Kada su u pitanju bendovi iz BiH super mi je i “Dubioza kolektiv”. Oni su autentični i predstavljaju jednu novu generacija. To je bend koji je nastao sam iz sebe i nije se nastavio na neku tradiciju – kaže Rundek.

Komentari