Čokoladni kolač koji se neće lijepiti za bokove

Kolač narežite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolirati njihov unos

Spoj čokolade i torte mnogima je omiljeni desert, no ovakva slastica često je vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija. Želite li isprobati ekspresnu “light” verziju popularne slastice, napravite dijetalni čokoladni kolač.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNI KOLAČ:

1. skupina satojaka

– 3/4 šalice brašna
– 1 šalica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
– 2 pune žlice kakaa u prahu (gorkog)
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica prašak za peciva
– 3/4 kašičice sode bikarbone

2. skupina sastojaka

– 1 jaje
– 1/2 šalice mlijeka
– 2 kašičice ulja
– 1 kašičica ekstrakta vanilije
– 1/2 šalice vode

PRIPREMA ČOKOLADNOG KOLAČA:

1. U zdjelu za miksanje stavite prvu skupinu sastojaka (brašno, šećer, kakao, sol, prašak za peciva i sodu bikarbonu).

2. U posebnoj posudi izmiješajte sastojke iz druge skupine, dodajte ih prvima te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smjesu.

3. Zagrijte pola šalice vode i kada zakuha dodajte je u smjesu te sve dobro izmiješajte.

4. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni, smjesu izlijte u kalup te pecite oko 30 do 40 minuta,

Kolač narežite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolirati njihov unos.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime