Buckinghamska palata ogorčena zbog najnovijeg poteza Meghan Markle

Stariji zaposlenici palate ostali su zbunjeni tokom ovih nekoliko mjeseci jer par ignorira savjete svog profesionalnog tima i sluša nekog outsidera iz Hollywooda, kazao je izvor za The Sun

Britanski dvor ogorčen je najnovijim potezom Meghan Markle, supruge princa Harryja.

Kako prenosi The Sun, 38-godišnja vojvotkinja od Sussexa navodno je u tajnosti unajmila kompaniju iz Hollywooda za rješavanje krize imidža koja zastupa brojne poznate glumce i producente, što Buckinghamskoj palati nikako ne odgovara iz dva razloga.

Prvi je taj što Meghan tim potezom dokazuje ono što stručnjaci o kraljevskoj porodici već dugo govore – da želi njegovati imidž hollywoodske zvijezde, a ne člana kraljevske porodice.

Drugi i važniji razlog je što je to učinila iza leđa savjetnika s dvora kojem se ne sviđa način rada kompanije Sunshine Sachs, koja je navodno bila zadužena za spašavanje imidža Michaela Jacksona nakon optužbi za pedofiliju.

Njeni izvršni direktori Shawn Sachs i Keleigh Thomas, smatra kraljevska porodica, nerijetko pribjegavaju „prljavim trikovima“ za uspostavljanje imidža klijenata, a Meghan im vjeruje zato što su je predstavljali dok je glumila u seriji “Suits.”

– Unajmljivanje holivudske kompanije za PR dok si član kraljevske porodice u najmanju ruku je neortodoksno. Stariji zaposlenici palate ostali su zbunjeni tokom ovih nekoliko mjeseci jer par ignorira savjete svog profesionalnog tima i sluša nekog outsidera iz Hollywooda. Međutim, Meghan vjeruje Keleigh, koja je bila jedna od glavnih zvanica na vjenčanju – kaže izvor za The Sun.

Sunshine Sachs zastupa brojna poznata lica, među kojima su i Leonardo DiCaprio, Natalie Portman, Jennifer Lopez, Bon Jovi…, a sada će savjetovati i ovaj kraljevski par kako da lansiraju dobrotvornu organizaciju u Americi koju su prije dijelili s Kate Middleton i princom Williamom.

Komentari