Potrebno je: 400 g trešanja, 4 bjelanca, 4 žumanca, 1 kesica vanilin šećera, 200 ml slatkog vrhnja, 150 g šećera, 200 g pšeničnog griza, so.

Postupak pripreme:

Trešnje očistiti od peteljki i košpica, pa ih oprati.
Od bjelanaca umutiti čvrsti snijeg, a žumanca izmiješati sa šećerom i vanilin šećerom.
Žumancima dodati vrhnje i griz, malo posoliti, dobro izmiješati, a zatim lagano umiješati i snijeg od bjelanaca.
Pripremljenu smjesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje, ravnomjerno rasporediti i dodati trešnje.
Ovako pripremljene sastojke peći u rerni zagrijanoj na 200 stupeni oko 35 minuta.
Nakon proteklog vremena, kolač izvaditi iz rerne, pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi ili u frižideru, pa poslužiti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime