Brus Dikinson zbog fatalne fitnes trenerice ostavio suprugu

Ona i Brus posljednjih godina su se mnogo zbližili, a upoznala je i njegovu djecu. Supruga Pedi (Paddy) trenutno se nalazi u Južnoj Americi

Frontmen legendarnog “Iron Maidena” Bruce Dickinsin sa suprugom i majkom svoje troje djece mirno se razišao nakon 30 godina braka.

Iako brakorazvodna parnica od dugogodišnje supruge još nije službeno započela, Brus trenutno dijeli dom u Parizu sa 15 godina mlađom obožavateljicom, plavokosom instruktoricom fitnesa Leanom Dolci.

U slučaju da Dikinson i njegova otuđena supruga podnesu zahtjev za razvod, 61-godišnji muzičar mogao bi se suočiti s podjelom svog bogatstva, koje se procjenjuje na 90 miliona funti.

Izvor blizak Brusu u razgovoru za britanski tabloid “Mirror” osvrnuo se na njegovu novu partnericu ističući kako je veliki fan njegovog benda te da ih je vjerno bodrila posljednjih 10 godina.

– Ona i Bruce posljednjih godina su se mnogo zbližili, a upoznala je i njegovu djecu. Supruga Paddy trenutno se nalazi u Južnoj Americi – otkriva izvor.

U nedavnom intervjuu Bruce je priznao kako živi u Parizu s djevojkom, a godine 2015. njegova pjevačka karijera bila je ozbiljno uzdrmana usljed trećeg stadija raka grla nakon što mu je rečeno da ima dva tumora na jeziku.

S opakom bolešću Bruce se suočio tokom rutinskog pregleda za Božić, nakon kojeg je sedam sedmica primao hemoterapiju i išao na radijsko zračenje.

Tokom borbe s bolešću njegova dugogodišnja supruga uz troje djece pružala mu je podršku u njihovom domu u zapadnom Londonu, a o proživljenom Brus je 2017. godine progovorio u autobiografiji “What Does This Button Do?”.

Nakon uspješne bitke s bolešću, dugogodišnji brak Brucea Dickinsona i Paddy ozbiljno je uzdrman, a uprkos odvojenosti već godinu, još nisu iznijeli planove o razvodu.

U razgovoru za BBC-jev Radio 2, Bruce je izjavio kako porodični život pokušava u velikoj mjeri držati podalje od očiju javnosti.

Komentari