Bosanci i Hercegovci uveliko se pripremaju za prvomajske praznike. Informacije iz turističkih agencija govore da će veliki broj njih Međunarodni praznik rada dočekati izvan granica naše zemlje.

–  Već davno svi aranžmani su rasprodani. To je veoma neuobičajeno, jer ljudi na Balkanu obično rezrvišu sve u posljednji trenutak. Prema podacima, posljednih godina Bosancima i Hercegovcima prvomajski praznici su nekako bitniji i od ljetnih odmora. Mi smo imali u ponudi nekoliko vrsta aranžmana. Tako će oko 450 ljudi, preko agencije “Relax Tours”, putovati u Tursku, nešto manje u Pariz, Moskvu i Sankt Petersburg, Hurgadu… Tradiconalno veliki interes je i za Jadran mada su bezobrazno paprene cijene – kaže Aida Terzić, iz agencije “Relax Tours”.

Iz “Jungle Travela” u ponudi imaju nekoliko destinacija i kod njih su sva mjesta za prvomajske aranžmane rezervisana.

– Mnogima je bio zanimljiv naš aranžman za Bali i putnici na ovo magično putovanje kreću 29. aprila. Na Baliju Prvi maj će tako dočekati desetak Bosanaca i Hercegovaca. Interesovanje je bilo veliko, a pored Balija radimo Island, Irsku, Istanbul i sve je puno. Posebno zanimljivo je i naše kampovanje u Grčkoj. Ono je namijenjeno mlađoj populaciji i također nema slobodnih mjesta. Sada polako punimo aranžmane za ljeto, a tu prednjače Tajland, Bali, Kuba, Zanzibar – rekao nam je Muharem Konjalić, direktor agencije “Jungle Travel”.

Komentari