Apel Jima Carreyja: Obrišite svoj profil na Facebooku

Osim što je obrisao profil na Facebooku, Carrey prodaje svoje dionice te kompanije te moli druge da naprave isto

Carrey: Prekinite prijateljstvo s Facebookom

Jim Carrey moli ljude da prestanu koristiti Facebook jer je “profitirao od ruskog miješanja” u američke izbore 2016. godine. Zvijezda filmova kao što su “Glup i gluplji” i “Maska” više nema profil na toj društvenoj mreži te tvrdi da kompanija ne čini ništa kako bi spriječila rusko uplitanje u američku politiku.

Osim što je obrisao profil na Facebooku, Carrey prodaje svoje dionice te kompanije te moli druge da naprave isto. Ovu odluku donio je sedmicu nakon što je objavljeno da ga neće sudski goniti zbog smrti bivše djevojke Cathrione White, koja je počinila samoubistvo.

– Rješavam se dionica Facebooka i brišem svoj profil jer je Facebook profitirao od ruskog miješanja u naše izbore te i dalje ne čine dovoljno da ga spriječe. Potičem ostale investitore da se počnu brinuti o našoj budućnosti. Prekinite prijateljstvo s Facebookom – napisao je 56-godišnji glumac.

Iz Facebooka se još nisu oglasili o Carreyjevoj objavi, no Mark Zuckerberg je rekao da je jedan od najvažnijih zadataka te društvene mreže borba protiv lažnih informacija.

Komentari