Alen Islamović zajedno sa porodicom i prijateljima tradicionalno odmara na Viru kod Zadra.

Pjevača iz Bihaća, koji živi i radi u Hrvatskoj, u narednom periodu očekuje veliki broj nastupa.

– Ljeto će biti većinom radno. Imam planirano oko 15 koncerata širom regiona. Nažalost, nemam nijedan u BiH. Vjerujem da ću se do kraja godine družiti sa publikom u nekoliko gradova u Bosni. Nedavno sam nastupio na motorijadi u Trebinju – kaže na početku razgovora za Coolstyle Alen Islamović.

“Divlje jagode” su koncertom u Sarajevu obilježile 40 godina rada, a na sceni su se kao gosti pojavili Livio Berak, Toni Janković, Žanilo Tataj Žak, Pero Galić i Mladen Vojičić Tifa.

Publika je bila iznenađena što mjesta nije bilo za Alena Islamovića, ali i još nekoliko muzičara koji su ostali veliki trag u ovoj grupi.

– Niko me nije kontaktirao niti pozivao. Kao da treba da se sam pozovem. Na takve manifestacije trebalo je pozvati dosta članova iz 80-tih godina. U prvom redu tu mislim na bubnjara, basistu i mene. Nije mi žao što nisam bio na tom koncertu. Imam svoj posao i ne ovisim o “Divljim jagodama”, nekom drugom i trećem. Iskren da budem ni za čim ne žalim što sam uradio u životu – nastavlja Islamović.

Alen će uskoro publiku obradovati novim pjesmama, ali nije želio precizirati datum objavljivanja.

– Nigdje ne žurim. Nešto se sprema u Zagrebu, ali i u Bosni – kratak je bio Islamović.

Pjevač je prošle godine na 24.000 m2 zemljišta u Bihaću izgradio plantažu lješnika i tako zakoračio u poljoprivredne vode. Sve je počelo prije nekoliko godina kada je Alenova supruga u nasljedstvo dobila oko 12.000 m2 zemlje u predgrađu grada na Uni.

– Biznis sa lješnicima jako dobro ide. To mi je zanimacija poslije napornih koncerata. Nadam se da ovaj biznis neće doživjeti sudbinu malina. Velika je potražnja za lješnicima i sigurno neću imati problema da ih prodam – kaže na kraju Alen.

Komentari