Alen Hrbinić furao na motoru po sarajevskim ulicama

Alen Hrbinić je na nekoliko lokacija u Sarajevu snimio spot za pjesmu “Furam”. Vrijedna ekipa radila je pod budnim okom reditelja Anisa Mujanovića i uz veliku pomoć njegovih saradnika Kenana Pekića i Benjamina Šehića. Za fotografije je bio zadužen Amar Jažić, a za kostime Ilma Karačić. U spotu pored Alena glumi profesorica violine Nikolina Čolović.

– Snimanje je trajalo mnogo duže od planiranog, jer nam je kiša stvarala probleme. Snimali smo na Baščaršiji, u jednom restoranu, hangaru na Pofalićima, ali i na sarajevskim ulicama. Imam samo riječi hvale za ekipu Hayat Productiona. Najzanimljviji dio snimanja bio je na motoru na kojem sam furao po Sarajevu – kaže Alen Hrbinić.

Pjesmu „Furam“ potpisuje hitmejker Dino Muharemović, a producirao je odlični Mahir Sarihodžić, u čijem studiju su nastali brojni hitovi najpopularnijih pjevača u regionu.

– Sa Sarihodžićem i Muharemovićem sam radio dvije pjesme. Na singlu “Furam” svirali su Dino Šukalo, Borjan Milošević, Dado Marinković, a prateće vokale je pjevala Daria Hodnik. Ovaj singl, koji će najaviti moj album sa 15-tak pjesama, trebao bi biti predstavljen krajem novembra. U realizaciji debitantskog CD okupio sam odličnu ekipu muzičara, a on će se na tržištu naći u februaru ili martu naredne godine – otkriva Hrbinić.

Komentari