Aleksandar Čović, frontmen grupe “Regina”, istinski je rocker – i pojavom i stilom odijevanja. Iako ima 48 godina izgleda mlado za tu dob, čemu svakako doprinosi pozitivnost kojom zrači, zarazni osmijeh koji je uvijek na njegovom licu, ali i mladalački stil odijevanja.

“Regina” je sredinom decembra promovirala novi, trinaesti po redu studijski album “2018”, te je početak godine pu njegovom znaku, a za 2019. godinu najavili su i veliki koncert u Sarajevu.

U razgovoru za Coolstyle Čović je otkrio zašto želi ostati “vječiti dječak”, kako je godinama spavao u dugim gaćama, zbog čega zimi mora pripaziti na njegu kože, te zašto je “nepodnošljiv” u shoppingu…

Kako biste ukratko opisali svoj modni stil?

– Mislim da taj neki modni stil proizilazi iz životnog opredjeljenja i stila. Ja volim da se osjećam na neki način kao “vječiti dječak”, tako da često dopuštam sebi neko odijevanje koje nije baš formalno. Inače u životu baš mrzim svrstavanje, postrojavanje i red po svaku cijenu.

Prema Vašem iskustvu, koja muška odjeća je najseksi ženama?

– Zavisi od žene. Kao što postoje žene koje se “pale” na mišićave muškarce sa manje kose, i druge kojima se dopadaju suvonjavi, čupavi muškarci, vjerovatno je tako i sa odjećom. U globalu, mislim da nijedna žena ne voli neuredne i zapuštene muškarce. Ostalo je stvar ukusa.

Koju odjeću ne volite vidjeti na ženi?

– One Ugg čizme. Vidio sam nekoliko puta to na muškarcima i baš mi je djelovalo nekako nepristojno. Meni su žene uvijek divne, i sa odjećom i bez nje. Jednostavno, volim žene i žensko tijelo je skoro, pa uvijek lijepo. Recimo, trudnice su mi baš sexy. Bog je to tako napravio. Žene su jednostavno savršenije od nas.

Koja boja oslikava Vašu ličnost i zašto?

– Pa, recimo, crna ili bijela. Istina je da je ljepota života u nijansama, ali je suština uvijek crna ili bijela.

U čemu spavate, pidžami, donjem vešu ili…?

– Hahahaha… Dobar dio života sam imao neke glupave duge gaće, nešto kao vojničke. Onda sam ih tako vucarao na putovanjima i uvijek spavao u njima, bilo ljeto ili zima. Čak sam i na Eurosongu u Moskvi spavao u njima. Ali, odvikao sam se. Tenutno spavam u donjem vešu, bez dodataka.

Kojih komada odjeće imate najviše u svom ormaru?

– Evo, otvorio sam ormar i gledam. Čini mi se da zelena boja preovladava, maslinasto zelena. Najviše ima košulja, džempera, majica zelene boje. Tu su i cipele, patike, čizme. Generalno imam puno obuće, kao neka stonoga sam.

Imate li neku dnevnu beauty rutinu?

– Imam. Ujutro se uvijek umijem ledenom vodom da mi dobro utrne lice. Ne znam ima li to veze sa licem, tenom i slično, ali mi u svakom slučaju razbistri mozak i znam šta mi je raditi taj dan.

Koje kozmetičke proizvode koristite?

– Još uvijek su to neke obične kreme koje kupuje većina muškaraca. Malo mi je suha koža zimi, pa moram da stavljam malo tih kremica. Inače nisam baš ljubitelj kozmetike, tretmana itd… To volim da vidim na ženama. Volim njegovana lica kod žena. Nagovorili su me neki dan da pijem neki sirup (kolagen). Kažu da je dobar za kosu, kožu… Evo počinjem, pa ću vam nekom prilikom, ako Bog da, reći kakvi su rezultati.

Koji muškarac je, prema Vašem mišljenju, modna ikona našeg regiona?

– Pa možda Frano Lasić. Taj tip je zaista oduvijek imao stila.

Koji je to modni trend iz Vaše mladosti ili djetinjstva kojeg se s radošću sjećate?

– Većinom su to trendovi kojih se nerado sjećam. Farbanje nekih čuperaka i bušenje obraza u punk fazi. Nošenje minđuša, groznih kožnih jakni i dubokih Puma patika u heavy metal furci. Svi ti periodi u odrastanju uglavnom nisu bili baš nešto na šta bih mogao biti ponosan. Ali, Bože moj, mladost – ludost.

Idete li sa suprugom u shopping i koji je savjet koji joj često dajete?

– Savjete rijetko dijelim. Mislim da svako treba u svojoj koži da se najbolje osjeća. Volim slobodu, slobodu izbora i mnogo je cijenim i poštujem i kod drugih. Kupovanje sa mnom je noćna mora, i za prodavače, i za nekoga ko bi me pratio u tom “pohodu”. Uvijek probam skoro sve prije nego što nešto kupim, tako da u šoping obično idem sam. Teško da bi neko imao živaca za mene.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime