Galerija ALU Sarajevo: Promocija knjige “Iz tame svijeta” autora Dževada Karahasana

Knjiga "Iz tame svijeta", objavljena u Buybookovoj biblioteci Savremena bh. književnost, sadrži tri zbirke pripovijedaka "Kraljevske legende", "Kuća za umorne" i "Izvještaji iz tamnog vilajeta"

Knjiga “Iz tame svijeta” autora Dževada Karahasana javnosti će biti predstavljena 21. marta sa početkom u 19.30 sati u Galeriji ALU Sarajevo, saopštili su iz izdavačke kuće Buybook.

U sklopu promocije bit će otvorena i izložba prijedloga naslovnica studenta Akademije likovnih umjetnosti.

Knjiga “Iz tame svijeta”, objavljena u Buybookovoj biblioteci Savremena bh. književnost, sadrži tri zbirke pripovijedaka “Kraljevske legende”, “Kuća za umorne” i “Izvještaji iz tamnog vilajeta”, nastale u više od trideset i pet godina autorovog stvaralaštva.

Rad na naslovnici knjige, kako je saopšteno, rezultat je nastavka saradnje Izdavačke kuće Buybook s Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu i prošlogodišnjim studentima i studenticama drugog ciklusa studija pod mentorstvom profesora Bojana Hadžihalilovića.

– Želja nam je bila da pored konačnog vizuelnog rješenja na koricama, uz promociju knjige upriličimo i izložbu ostalih prijedloga, kako bismo predstavljanjem različitih autorskih izraza pokazali na koliko nivoa kapitalno književno djelo i markantnost autora mogu biti inspirativni za vizualno oblikovanje- istakli su iz Buybooka.

Komentari