Zimska bajka u Sarajevu: Otvoren sedmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market (FOTO)

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u uvodnom obraćanju okupljenim sugrađanima kazao je da se nada da će Sarajevo i ove godine uoči i tokom novogodišnjih praznika postati centar regiona, kao što mu i priliči

1578

Paljenjem lampica na bogato ukrašenoj 12-metarskoj jelki u parku Nijaza Durakovića (Hastahana) na Marijinom Dvoru večeras je svečano otvoren sedmi “Coca-Cola Sarajevo Holiday Market”.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u uvodnom obraćanju okupljenim sugrađanima kazao je da se nada da će Sarajevo i ove godine uoči i tokom novogodišnjih praznika postati centar regiona, kao što mu i priliči.

Organizatori su istakli da će “Coca-Cola Sarajevo Holiday market” i ove godine ponuditi bogat sadržaj koji će upotpuniti prazničnu sezonu i načiniti zimsku bajku u centru glavnoga grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje Sarajeva.

Među ponuđenim sadržajima ponovno će biti i ledena ploha gdje je Općina Centar Sarajevo osigurala besplatne termine za sve ljubitelje klizanja do 11. februara 2018. godine.

Otvorenje je nakratko pokvarila manja eksplozija, a posjetioci su istakli kako su čuli prasak stakla i osjetili jak miris benzina. Još nisu poznati detalji, a prema prvim informacijama nema povrijeđenih.

Sedmi “Coca-Cola Sarajevo Holiday Market” bit će otvoren do 13. januara 2018. godine.