Do premijere predstave “Sjećaš li se Doli Bel,” ostalo je još nekoliko sati.

Atmosfera usijana, ali pozitivna. Kao za sve u životu, došlo je vrijeme da objavimo jednu vijest koju smo čuvali u strogoj tajnosti kako bi zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega, ističe Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55 i nastavlja…

– Naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi dalji rad. U dogovoru sa rediteljem, morali smo napraviti glumačku zamjenu, kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju. Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak, koji je, pored svih svojih profesorskih obaveza na Akaedmiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada sa diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan,” bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao.

To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca. Ja se, kao upravnik Kamernog teatra 55, moram i želim, zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema našem teatru, i moram reći da sam presretan i počašćen, jer sam imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem, vremenskom periodu, pravi dvije maestralne uloge. I još svira saz. Atko moj, hvala ti – naglasio je Hadžihafizbegović.

Predstava “Sjećaš li se Doli Bel” nastala je prema istoimenom romanu Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.