Vojvotkinja od Cambridgea, nakon kratkog porodiljnog dopusta marljivo obavlja dodijeljene kraljevske angažmane.

Prošle sedmice njen prvi angažman uključivao je posjetu londonskoj školi u prirodi, Sayers Croft Forest School and Wildlife Garden, a ove sedmice u društvu supruga bila je Globalnom samitu o mentalnom zdravlju.

Srijedu je Kate rezervirala za posjetu londonskom muzeju Victoria & Albert i otvaranju novog fotografskog centra u sklopu navedene institucije.

Prema napisima na službenim stranicama muzeja, “prva faza otvaranja centra odnosi se na dvostruko veći prostor posvećen fotografiji”, dok će druga faza centra biti otvorena 2022. godine.

Umjesto uobičajenih, ravnomjerno krojenih odjevnih komada, Middleton je za posjetu londonskom muzeju odabrala jedinstvenu haljinu asimetričnog ovratnika s potpisom kanadskog branda Erdem.

Kreacija od tvida s detaljima poput pojasa oko struka u boji burgundca, ukrasnih dugmića i broševa u poznatoj modnoj trgovini Net-a-Porter nalazi se u prodaji po cijeni nešto višoj od 3.000 KM.

Britanska miljenica poznata je po navici modnog recikliranja i nošenju omiljenih silueta odjeće od kojih rijetko odustaje, a posljednjim izdanjem stvorenim za posjetu londonskom muzeju premašila je sva očekivanja.

 

Kreaciju upečatljivih detalja Kate je istaknula zanimljivim parom naušnica u smeđim tonovima koje, poput haljine, potpisuje popularni kanadski brand Erdem.

Modno izdanje zaokružila je komadima s potpisom Jimmyja Chooa – torbicom clutch sa zlatnim okvirom i salonkama od crvenog baršuna.

 

Na kraju radne sedmice Kate Middleton vidjet ćemo na vjenčanju britanske princeze Eugenie sa zaručnikom Jackom Brooksbankom sutra u dvorcu Windsor.