Dugoočekivani Ansambl ruskog državnog baleta na ledu Sankt Peterburg, koji će se sarajevskoj publici predstaviti po prvi put, stigao je u Sarajevo.

Ova do sada jedina baletska trupa, koja izvodi klasični balet na ledu, gostovat će večeras u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra sa popularnim baletom Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana ljepotica”.

– Sve je spremno za veliki spektakl na ledu. Drago nam je što će sarajevska publika napokon imati priliku prisustvovati jednom ovakvom događaju. Zetra će biti postavljena u formi teatra i za ovu priliku postavljena je do sada najveća scena koja je ikada bila postavljena, kako u Zetri, tako i u cijeloj BiH – izjavili su organizatori.

Ansambl od 37 plesača na ledu, od kojih su većina bili umjetnički klizači, osvajači ruskih i međunarodnih nagrada i medalja na takmičenjima, do sada je imao više od 7.000 nastupa širom svijeta, na kojima je oduševljavao publiku nesvakidašnjim baletskim spektaklom na ledu.

U posljednjih pet godina ova produkcija uspješno je izvedena na najboljim scenama u USA, Kanadi, Holandiji, Njemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Tajvanu, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Estoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi… a sada i u Sarajevu na velikoj sceni Olimpijske dvorane “Juan Antonio Samaranch”- Zetra sa početkom u 20 sati.