Učenicima Syllabus škole stranih jezika dodijeljeni TOEFL Junior certifikati

Odlučili smo omogućiti polaganje ovog testa našim učenicima jer on odgovara njihovom uzrastu i daje objektivnu i nepristrasnu ocjenu znanja

880

U Sarajevu je u petak, 26. oktobra, u konferencijskoj sali hotela Central upriličena dodjela TOEFL Junior certifikata učenicima Syllabus škole stranih jezika.

Ovaj međunarodni certifikat o poznavanju engleskog jezika dobili su učenici koji su uspješno položili TOEFL Junior Standard Test.

Syllabus škola organizuje polaganje TOEFL Junior testa, namijenjenog učenicima od 11 do 16 godina starosti, već treću godinu zaredom.

– Odlučili smo omogućiti polaganje ovog testa našim učenicima, jer test odgovara njihovom uzrastu i daje objektivnu i nepristrasnu ocjenu znanja. Istovremeno za učenike je ovo važno prvo iskustvo u polaganju međunarodnog ispita, čime se pripremaju za ispite koje će polagati u daljem školovanju – kazala nam je Sanja Granov, direktorica škole i ovlašteni administrator za TOEFL Junior test.

– Ponosni smo na naše učenike koji su i na ovom testu pokazali svoje znanje i postigli izvrsne rezultate – ističe ona.

Rezultate TOEFL Junior Standard testova priznaju međunarodne škole u kojima se nastava odvija na engleskom jeziku.

Više informacija možete naći ovdje:

https://www.ets.org/toefl_junior/about/

Syllabus škola organizuje kurseve stranih jezika više od 20 godina. Već 12 godina škola je članica Quality English, Međunarodne asocijacije nezavisnih škola koje ispunjavaju visoke standarde kvaliteta nastave.

Nastavnici zaposleni u Syllabus školi posjeduju britanske, međunarodno priznate kvalifikacije, koje dodjeljuje University of Cambridge.

Syllabus škola je i ovlašteni partner ETS, organizacije koja je nastala prije 70 godina i od tada djeluje u oblasti istraživanja i razvoja programa ocjenjivanja u obrazovanju.

ETS održava i ocjenjuje više od 50 miliona testova godišnje, u više od 180 zemalja svijeta.

Najpoznatiji test koji ETS organizuje je  TOEFL test iz engleskog jezika.

Više o TOEFL Junior testu, i drugim uslugama u Syllabus školi, možete saznati telefonom na broj 033/ 533 – 077, ili emailom na adresu [email protected].

www.soros-school.com

www.quality-english.com