U devetom mjesecu trudnoće: Sarah Čerkez oduzimala dah pojavom na crvenom tepihu SFF-a

4051

SarajeNa Pozorišnom trgu u Sarajevu sinoć je zvanično počeo 23. Sarajevo Film Festival (SFF).

Prethodilo je piće dobrodošlice na festivalskom trgu čiji su gosti, mahom javne ličnosti iz naše zemlje, regiona i svijeta defilirale crvenim tepihom ispred ispred Narodnog pozorišta.

Crvenim tepihom prošetali su mnogobrojni značajni gosti. Među njima bili su: Američka ambasadorica Maureen Cormack, Strajo Krsmanović, kantonalni premijer Elmedin Konaković sa suprugom Dalijom.

Tu su bili i Džejla Glavović, direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur, specijalna gošća SFF-a Lena Kovačević, Mirvad Kurić sa suprugom, Marijela Margeta Hašimbegović sa suprugom, Elma Tataragić, Ivica Šarić, glumci filma “Druga strana nade”, kojim će biti otvoren festival, kao i Goran Bogdan, Danis Tanović sa suprugom, Jasna Ornela Bery, Muhamed Konjić, Sarah Čerkez…

Najviše se istakla Sarah Čerkez koja je u devetom mjesecu trudnoće prekrasno izgledala odjevena u haljinu iz kolekcije bh.dizajnerice Amire Pertresi. Haljina u nježno zelenoj nijansi uz upečatljiv ovratnik je bila odličan odabir koji je Sarah upotpunila kontrastnom torbicom dodavši kombinaciji zanimljiv stilski preokret

Na najznačajniji filmski festival u regiji ove godine dolaze i istaknuti reditelj Oliver Stone i slavni britanski komičar John Cleese.