Coleen Rooney, supruga britanskog fudbalera odlučila je, nakon brojnih “ljubavnih izleta” njenog muža Waynea Rooneyja, prihvatiti ponudu izdavačkih kuća da napiše autobiografiju.

U njoj će Coleen, koja sa Wayneom ima četiri sina, iznijeti svoj priču o životu i braku sa 33-godišnjim sportistom, sklonim alkoholu i ljubavnim aferama.

Coleen i Wayne imaju četiri sina

– Ona želi iznijeti svoju istinu u javnost i jednom zauvijek stati na kraj nepotrebnim tračevima i nagađanjima o njenom braku – kazao je za Closer izvor blizak Coleen.

Kap koja je prelila čašu bila je najava bivše eskort djevojke Helen Wood, čije usluge je Wayne koristio, kako će izdati autobiografiju u kojoj će objaviti sve detalje afere, ali i to što je ta žena neprekidno pljuje po medijima.

Helen Wood

Tridesetdvogodišnja Helen izjavila je kako Coleen nevjera njenog supruga više i ne pogađa toliko jer je vara sve godine koliko je s njom u braku.

– Ona se godinama nosila s Wayneovim skandalima kako je znala i umijela, i sad, kako Helen ne prestaje čeprkati po tome i ponižavati je, razumljivo je da nije samo povrijeđena, nego i bijesna. Prijatelji joj neće zamjeriti što se želi osvetiti, a najbolji način za to je da iznese svoju istinu – pojasnio je izvor.

Coleen i Wayne nedavno su proslavili desetu godišnjicu braka, a vjenčali su se 2008. godine u Italiji na romantičnom obredu okruženi najbližom familijom i prijateljima.

Wayneova lista incidenata, što alkoholnih, što preljubničkih, zaista je dugačka.

U januaru bivši kapetan engleske fudbalske reprezentacije bio je uhapšen zbog pijanstva na aerodromu u Washingtonu, a 2017. pojavio se na sudu zbog vožnje u pijanom stanju.

Početkom ove godine novine su pisale da mu brak visi o koncu nakon što su ga snimili kako do jutarnjih sati pije sa nepoznatom konobaricom.

Laura Simpson

Ali, pored svega, supruga ga je do sada uvijek izvlačila nalazeći neka opravdanja. Tako je Coleen 2017, nakon što ju je prevario s Laurom Simpson, u emotivnoj objavi na Facebooku napisala:

“Wayne je napravio budalaste i sebične greške. Iz nekih je nešto naučio, a iz nekih nije.”