Seksualne fantazije zahvataju um i odražavaju se na tijelo, one su nešto u šta želite uključiti svog partnera. To ne mora biti igranje uloga, već bilo što što vam se mota po glavi, romantične fantazije, senzualne, one pomalo zločeste i slično, objasnila je australska seksologinja Jacqueline Hellyer.

Dodala je kako fantazije nisu uvijek orgijanje, već to može biti i nešto poput pronalaska spavaće sobe prepune čokoladica ili nestašna maštarija o vođenju ljubavi s partnerom u nekom drugom dijelu kuće.

Napomenula je kako ljudi često o svojim fantazijama šute jer se boje osude, zabrinuti su kako bi partner na to reagirao.

– Napravite to na pozitivan način. Ne želite zvučati tipa “Ti si tako dosadna, nikad ne možemo učiniti ništa zanimljivo”. To bi više trebalo zvučati kao, naprimjer, “Draga, stvarno si divna i upravo sam dobio ideju koju želim podijeliti s tobom” – kazala je ova stručnjakinja, a prenosi Daily Mail.

Također, dodala je da to što bi partner nešto želio, ne znači da vi to morate i napraviti.

– Ponekad samo dijeljenje fantazije može biti erotsko i oslobađajuće – dodala je.

Savjetovala je početnicima da se najprije pozabave jednostavnim fantazijama – žele li začiniti svoj odnos, a ne znaju odakle krenuti.

Žene češće ostvaruju svoje seksualne fantazije

Prema istraživanju britanske kompanije “Lovehoney”, koja se bavi trgovinom seksualnim igračkama, žene češće ostvaruju svoje maštarije.

Napravili su online istraživanje na 1.300 dobrovoljaca oba spola. Ispostavilo se da je 81 posto žena i 77 posto muškaraca ostvarilo fantaziju vođenja ljubavi u javnosti. Kazali su da ih to jako uzbuđuje i teško im je odoljeti iskušenju.

Oko polovine muškaraca i tri četvrtine žena ideje za seksualne maštarije pronalazi u knjigama i uredno ih prakticiraju. Polovina ispitanih rekla je da voli sado – mazo igrice te da se vole snimati tokom seksa.

Na pitanja su odgovarali i parovi. Tri četvrtine njih priznalo je da ih televizija i filmovi inspiriraju na seksualne fantazije.

Kada se radi o fetišima, 60 posto parova voli se maskirati i igrati razne seksi uloge. Čak 28 posto voli bičevati svog partnera.

Ipak, 60 posto ispitanika oba spola spomenulo je da ih je pomalo stid svojih fantazijai paze s kim razgovaraju o tome, no da se povjeravaju partneru.

– Mnogi od nas stide se svojih seksualnih fantazija, ali super je što ih svejedno dijelimo s partnerom – kazao je Richard Longhurst, vlasnik kompanije koja je provela istraživanje, a prenio je Independent.