“Spirit Fest Sarajevo”: “Yeni Raki” osvojio Zlatnu plaketu u kategoriji “specijalne rakije”

Za ljubitelje rakije širom svijeta "Raki“ je riječ za Yeni Raki u Turskoj. Ovo jedinstveno alkoholno piće od anisa uživa veliku popularnost konzumenata širom svijeta i zato je kao takvo u svijetu broj 1

473

Na najvećem distillery događaju u našoj zemlji, 5. Internacionalnom Festivalu žestokog pića i rakija “Spirit Fest Sarajevo” koji je prije nekoliko dana održan u “My Faceu” u Sarajevu, veliku pažnju posjetilaca i ljubitelja žestine privukao je poznati turski brend rakije “Yeni Raki”.

Stručna komisija “Spirit Festa Sarajevo” ove godine predstavnike brenda “Yeni Raki” nagradila je Zlatnom plaketom za postignut vrhunski kvalitet u kategoriji “specijalne rakije”.

Za ljubitelje rakije širom svijeta “Raki“ je riječ za Yeni Raki u Turskoj. Ovo jedinstveno alkoholno piće od anisa uživa veliku popularnost konzumenata širom svijeta i zato je kao takvo u svijetu broj 1. Napravljeno je od dva puta destiliranog premium alkohola od grožđa i anisa, a rakija se pravi polako, kapljicu po kapljicu, jer, kako poručuje proizvođač, za kvalitet je potrebno vrijeme.

“Yeni Raki” se konzumira i poslužuje na specifičan način. Iako providna, kada se pomiješa sa vodom tekućina dobija boju mlijeka i tek tada se oslobađa elegantana aroma rakije. Kompanija Only VIP Sarajevo je predstavnik i distributer “Yeni Raki” za našu zemlju, a više podataka možete saznati na Facebook stranici Yeni Raki Bosnia.

– Turska rakija sa dugogodišnjom tradicijom se može nabaviti u Wine Shopu koji se nalazi na A transferzali Aerodrom-Mojmilo i distribuciji prema ugostiteljstvu. Ljubitelji ukusa i arome “Yeni Raki” već su upoznati s tim da je u ponudi mogu naći i u restoranima “Toplik”, “Brajlović”, “Ahar”, te klubovima Cinemas Sloga Sarajevo i Peoples club Sarajevo – kaže Tarik Sadović, direktor kompanije Only VIP Sarajevo.