Slavni muzičar postao svećenik: Prvo vjenčao svoga sina

Oženio sam sina za prekrasnu djevojku. Mogao bih i proširiti svoju klijentelu i nastaviti izvoditi obrede i izvan svoje porodice, ali očekujem da mi bude plaćeno

106

Steven Tyler (70), legendarni pjevač hard rock sastava “Aerosmith”, postao je svećenik. Od sada može vjenčavati parove i obavljati druge religiozne sakramente.

Na Internetu je pronašao crkvenu zajednicu “Universal Life Church Monastery”, koja je nudila kurs za svećenika. Upravo ta zajednica nudi mogućnost zaređivanja za ljude različitih kultura, vjeroispovijesti i uvjerenja.

Nakon što je dobio certifikat, sklopio je i prvi brak. Prošle sedmice vjenčao je svog sina Taja Tylera (27) i zaručnicu.

– Oženio sam sina za prekrasnu djevojku. Mogao bih i proširiti svoju klijentelu i nastaviti izvoditi obrede i izvan svoje porodice, ali očekujem da mi bude plaćeno – rekao je muzičar koji za obred traži “skromnih” 350.000 KM.

Članovi “Aerosmitha” nedavno su potvrdili kako će svoju 50. godišnjicu proslaviti nizom nastupa u Las Vegasu. Turneju s 18 koncerta započet će u aprilu iduće godine.