Jedan od najpopularnijih deserta svakako je štrudla od jabuka, a evo i kako je pripremiti:

Potrebni sastojci: pakovanje kora za štrudlu (možete i sami napraviti tijesto), 1 kg kiselijih jabuka, 10 dkg šećera, 5 dkg maslaca, cimet, malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica, sladoled od vanilije.

Postupak pripreme:

1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine centimetar.
2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
3. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na kriške, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.

SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite sjeckanim orasima, badema ili drugih orašastih plodova.