Skupocjena produkcija: Danis Tanović novi film snima u Velikoj Britaniji i Švedskoj

Među njima našla se i ona sa našim poznatim fotografom, Danisovim prijateljem, Damirom Šagoljem, koji mu se pridružio na setu. Pozirao je i sa Henryjem Olusegunom Adeolaom Samuelom, britanskim pjevačem čije je umjetničko ime Seal. Da li će sarađivati, ili su se samo sreli, vrijeme će pokazati

205

Naš proslavljeni reditelj i oskarovac Danis Tanović posljednja dva mjeseca snima novi film u Velikoj Britaniji i Švedskoj, tačnije u Londonu i Vaxholmu.

Fotografije sa seta dijeli sa fanovima na Instagramu, uz kratke opise: “još jedan dan na poslu”, “i, akcija”, “svjetla molim”…, koji ne odaje previše informacija, jer, Danis je poznat kao umjetnik koji ne govori o projektima dok ne budu završeni i spremni za prikazivanje.

– Zadnji put kada sam bio u Londonu pričali smo o filmu na kojem sam radio, i onda se taj film raspao. Mjesec dana prije snimanja! Tako da ne volim uopšte da pričam o projektima koji su u pripremi. Razgovarat ćemo kada dođe vrijeme- kazao je jednom prilikom u intervjuu za naš portal.

 

View this post on Instagram

 

Another day at job…

A post shared by Danis Tanović (@danistanovic) on

 

View this post on Instagram

 

And… Action!!!

A post shared by Danis Tanović (@danistanovic) on

 

View this post on Instagram

 

Hey @rickygervais , look who we got on our set today.

A post shared by Danis Tanović (@danistanovic) on

 

View this post on Instagram

 

Crazy!!!

A post shared by Danis Tanović (@danistanovic) on


No istina je da fotografije svjedoče skupocjenoj produkciji, a tu su kadrovi sa helikopterom, iz auta, ispred Grand Royala…

Među njima našla se i ona sa našim poznatim fotografom, Danisovim prijateljem, Damirom Šagoljem, koji mu se pridružio na setu. Pozirao je i sa Henryjem Olusegunom Adeolaom Samuelom, britanskim pjevačem čije je umjetničko ime Seal. Da li će sarađivati, ili su se samo sreli, vrijeme će pokazati.

No zanimljiva je još jedna fotografija koju je Tanović podijelio, a koju nikako ne možemo izignorisati. Na njoj pozira sa psom, odnosno zvijezdom Netflixovog TV serijala “After Life“ autora i reditelja Ricky Gervaisa, kojem se i obratio u komentaru koji je pratio fotografiju: “Hej Ricky Gervais, vidi koga smo danas dobili na našem setu“.

Ali, kako piše “Variety” Danis snima kriminalistički film “The Postcard Killings” (“Ubice s razglednica”) koji je baziran na bestselleru Jamesa Pattersona i Lize Marklund.

Snimanje filma počelo je u martu, a iza njega stoji produkcijska kuća “Good Films” iz Los Angelesa s producentima Miriam Segal i Paulom Brennanom. Uloge će ostvariti zvijezda serije “The Walking Dead” Jeffrey Dean Morgan i danska glumica Connie Nielsen iz “Wonder Woman’s”.
Pridružio im se i Denis O’Hare iz “American Horror Story’s”, Naomi Battrick (“A Very English Scandal’s”), Ruairi O’Connor (“The Spanish Princess’s).

Film “The Postcard Killings” donosi priču o detektivu iz New Yorka čiji se život okrene naglavačke nakon što njegova kćerka i zet budu ubijeni na medenom mjesecu u Londonu. Slični zločini događaju se širom Evrope, a nakon svakog ubistva lokalni novinari dobijaju razglednice.