Sinoć je u ugodnom ambijentu Mikser House-a u Sarajevu NLB Banka, u saradnji sa domaćim modnim brendom “PlusMinus Fashion”, pred više od 70 poslovnih žena, organizovala modnu reviju na kojoj je predstavljena nova kolekcija ovog brenda.

– NLB Banka na ovaj način podržava mlade umjetnike, kao i razvoj domaćeg brenda na čelu sa mladom i prespektivnom dizajnericom Enom Dujmović, te podržava i ulaže u kulturu i umjetnost. Također, podržali smo i žene iz biznisa, te im dali mogućnost umrežavanja, upoznavanja i proširenja poslovnih aktivnosti. U ovoj godini podržali smo brojne projekte kulture, sporta, kao i humanitarne aktivnosti, pa smo vrlo ponosni sto našu odgovornost prepoznaju klijenti i sugrađani – kazala je Lidija Žigić, direktorica NLB Banke.

“PlusMinus” je bosanskohercegovački modni brend kojeg je osnovala dizajnerica Ena Dujmović. Inspirisan je radom grafičkih dizajnera i umjetnika, koji svojim djelom izražavaju emocije i priče.

Svrha ovog brenda je da u svojim kolekcijama spoji modu i umjetnost i time joj da novu dimenziju.

U sklopu novogodišnje kampanje, događaj je podržao i brand “Catrice”, čiji su predstavnici prisutne darovali poklon-paketima svojih kozmetičkih proizvoda, a sve u svrhu podrške umjetnosti.