Supermodeli su prave sretnice, koje često jedu brzu hranu i ne odriču se omiljenih poslastica kada im se jedu. Izuzetak su, naravno, pripreme za velike revije, kao što je “Victoria’s Secret”, kada imaju striktni režim prehrane.

Ove ljepotice idealnih proporcija dokazuju da se ne moramo odricati omiljene hrane da bismo bili u odličnoj formi.

Prema savjetima poznatih modela, koji nam bliže predstavljaju njihovu prehranu, postoje načini da se održi balans, a samim tim i dobar izgled i zdravlje.

Tako, neke dame ne mogu da izbjegnu nezdravu hranu, ali zato provode više vremena u teretani, dok se druge vode izbalansiranim sistemom prehrane koji je 80 posto ispunjen zdravim namirnicama, a 20 posto brzom hranom i slatkišima koji zadovoljavaju svačije čulo okusa.

Otkrili smo trikove kako se manekenke nikako ne izgladnjuju, a uvijek izgledaju savršeno.

Njemačka ljepotica Heidi Klum jedna je od najpoznatijih supermodela u svijetu, a uz to i majka četvero djece. Zato joj se često postavljaju pitanja u vezi sa prehranom i njenom tajnom mladalačkog i dobrog izgleda. Ona nema neku posebnu prehranu, osim što se zdravije hrani, jer voli da kuha kod kuće više nego da jede brzu hranu ili po restoranima. Ona kaže da kada ručate ili večerate negdje izvan kuće, ne možete da kontrolišete koliko je čega stavljeno u porciju. Također, ima jednu tajnu kojom se vodi cijeli život – njen posljednji obrok u danu je u 18 sati, što daje tijelu dovoljno vremena da svari sve i pritom sagori neku kaloriju više.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, Kendall Jenner voli da jede i često objavljuje brzu hranu u kojoj uživa. Ipak, to se dešava samo onim danima kada sebi dozvoli da “vara” nezdravom hranom, ali se uglavnom pridržava pravilne prehrane. Sa ovakvim danima smanjuje stres i nagrađuje tijelo namirnicom za kojom čezne. Ipak, kada se sprema za reviju, kao užinu isključivo konzumira zdrave grickalice kao što su voće i povrće, a uz to pije i čaj za detoksikaciju.

Miranda Kerr pobornica je zdrave prehrane i prilično je se pridržava, ali nikako ne gladuje već uživa u svim namirnicama. Jutro započinje čašom tople vode sa limunom, a tokom dana jede voće, povrće i smutije, losos sa svježom salatom ili grilovanu piletinu. Također, voli da pravi palačinke od banana, koje su vrlo zdrav i ukusan doručak.

Alessandra Ambrosio dan počinje doručkom sa jajima i tostom sa avokadom. Zatim ide na trening nakon kojeg konzumira zeleni sok, dok za ručak i večeru voli da uživa u grilovanom mesu poput piletine ili ribljem, sušiju ili brazilskom roštilju. Njena tajna za vitko tijelo jeste hidratacija, i kako sama kaže, jako je bitno da tokom dana unosimo dosta zelenog čaja i vode.

Rosie Huntington-Whiteley priznaje da prati striktnu dijetu koja isključuje mliječne proizvode, gluten, šećer i alkohol. Međutim, pošto ne može u potpunosti da izbjegne svoju omiljenu hranu i pića, prati čuvenu dijetu 80/20. Prateći ovaj sistem, 80 posto prehrane treba da čine zdrave namirnice, a ostatak i ne mora.

Cara Delevingne čest je gost restorana brze hrane, a i sama je priznala da se baš ne opterećuje prehranom. Ipak, iako voli da jede često ide u teretanu zbog čega gubi višak kalorija i ostaje u formi.