SARTR: Predstava “Bio je lijep i sunčan dan” od sada sa titlovima na engleskom jeziku

Predstava je nastala na dokumentu, na zapisu sjećanja Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine

210
Scena iz predstave

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra 16. marta bit će izvedena predstava “Bio je lijep i sunčan dan”, ali ovog puta sa titlovima na engleskom jeziku.

Predstava “Bio je lijep i sunčan dan” nastala je na dokumentu, na zapisu sjećanja Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine. To je jedan od rijetkih ratnih dana o kojima postoji jasno sjećanje među različitim ljudima. Oni koji se sjećaju bili su tada djeca, studenti, djedovi, borci, policajci, novinari, domaćice…

Od njihovih sjećanja predstava slaže mozaik lijepog proljetnog dana koji će zauvijek promijeniti njihove živote prvog, od 1.395 dana opsade Sarajeva.

– Da li su sjećanja činjenice ili fikcija? Mogu li ona sačuvati istinu? Šta ne smijemo zaboraviti? Tragajući za odgovorima predstava “Bio je lijep i sunčan dan” ponovo je na repertoaru SARTR-a – istakli su iz ove pozorišne kuće.

U predstavi igraju: Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Maja Salkić, Snežana Bogićević, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Adnan Kreso, Sead Pandur i Jasenko Pašić.