Sa stručnjakom u šopingu: Investirajte u jednobojne bazne komade

Puno žena misli da su oni previše jednostavni i dosadni, no to nije tako. Osnovni, bazni komadi u vašem ormaru trebali bi činiti 50 posto, ako ne i 70 garderobe

379

Januar je vrijeme šoping groznice, kada većina radnji nudi dobre popuste.

No, i kada kupujete na popustu možete pogriješiti nepotrebnim investicijama u suvišne odjevne komade.

Kada idete u kupovinu, savjetuju stručnjaci, držite se sljedećeg pravila: investirajte novac u neke osnovne odjevne predmete, koji su jednobojni, jednostavnog kroja i bez dekorativnih elemenata.

Puno žena misli da su oni previše jednostavni i dosadni, no to nije tako. Osnovni, bazni komadi u vašem ormaru trebali bi činiti 50 posto, ako ne i 70 garderobe.

Uvijek ih možete dopunjavati s nekim posebnim komadom, čime dobijate dobru osnovu za stvaranje različitih i dobrih kombinacija za svaku priliku.

Dobro pregledajte sve što imate u ormaru i dopunite ga neophodnim minimumom.

Donosimo vam popis osnovnih komada koji će vam omogućiti da lako sastavljate modne kombinacije za svaki slučaj i svaku priliku.

U ormaru uvijek biste trebali imati: majicu bez rukava, bluzu ili košulju, dolčevitu, džemper, kardigan, sako, haljinu, suknju, hlače, traperice, jaknu, baloner, kratki i dugi kaput, pernatu jaknu, kaput od krzna, baletanke, cipele, gležnjače, tenisice ili starke, čizme, torbu, maramu i šal, te kapu ili šešir.