Regionalni događaj “Tourism Networking Forum (TNF) 2018”, koji okuplja turističke radnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, te djelatnike iz srodnih poslovnih oblasti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom, bit će održan 8. novembra u Sarajevu.

Forum će se održati u Vijećnici u organizaciji Agencije za komunikacije EBBE COMMS u partnerstvu sa Gradom Sarajevom, te uz podršku JP Sarajevo, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Turističke zajednice KS, te brojnih drugih partnera.

Cilj “Tourism Networking Foruma” je poslovno umrežavanje uz kvalitetan edukativni program, te promocija turizma kao poduzetničkog potencijala u BiH i regionu i uspostava mreže turističkih radnika koja će prethoditi budućim saradnjama.

Učesnici foruma mogu učestvovati u tri dijela programa, edukacijski, u kojem će eksperti iz hotelijerstva, marketinga i biznisa održavati prezentacije i učestvovati na panelima o temama u vezi sa savremenim komunikacijskim trendovima u vezi sa turizmom, inovacijama u turizmu, te modernim biznis modelima.

Drugi dio programa je expo gdje će učesnici moći da prezentuju svoje ponude na štandovima koji će biti postavljeni u Vijećnici na dan foruma, a treći dio programa čini networking gala događaj na kojem će učesnici uz formalni koncept poslovnog umrežavanja moderiran od strane partnera događaja, analitičke kuće “Bisnode”, ostvariti kontakte sa ostalim učesnicima nakon čega slijedi neformalno druženje.