Španska kraljica Letizia vjerna je modnoj navici recikliranja već viđenih odjevnih komada, a navedeno je ovoga puta imala priliku potvrditi na svečanom obilježavanju Svjetskog dana Crvenog križa u Zaragozi, piše “Daily Mail“.

Novo formalno izdanje, španska kraljica Letizia ovog puta kreirala je elegantnom ružičastom haljinom s motivima ptica i cvijeća, koja se nalazila u ponudi popularne britanske modne trgovine “Asos”  po cijeni od oko 180 KM.

Posljednji put nosila ju je u novembru prošle godine kada je sa suprugom, kraljem Felipeom VI, u Madridu ugostila kineskog predsjednika Xi Jinpinga i prvu damu Peng Liyuan.

Poput navike modnog recikliranja, kraljici Letiziji također nisu strane ni kombinacije kojima uspješno spaja cjenovno pristupačne komade sa onima dizajnerskog potpisa.

Spomenutu haljinu iz Design kolekcije modne trgovine “Asos”, Letizia je i ovoga puta stilizirala identičnom torbicom i salonkama s potpisom svog omiljenog španskog branda “Magrit” – komadima koji bojom savršeno pristaju haljini.

Po pitanju nakita također ništa nije odlučila mijenjati odabravši već viđene naušnice od ružičastog i zelenog dragog kamenja, djelo španskog branda nakita “Coolook” koje je ovog puta nosila uz pažljivo isfeniranu frizuru u odnosu na „šinjon punđu“ s kakvom ih je nosila u novembru prošle godine.