Možete gotovo na prste nabrojati šačicu onih koji ne vole vruću čokoladu. O nijansama se može raspravljati. Neki je vole rjeđu, neki gustu poput pudinga, dok će je neki začiniti chilli papričicama ili posuti kokosom.

Teško joj je odoljeti i zato vam donosimo provjereni recept za fenomenalnu vruću čokoladu koju bez sumnje možete poslužiti i najzahtjevnijim nepcima.

Potrebni sastojci: 150 g čokolade sa 60 posto kakaa, 200 ml punomasnog mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, jedna kašičica smeđeg šećera, prstohvat soli, po želji malo cimeta.

Način pripreme: 

1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac, pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.
2. Čim smjesa prokuha prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, a ukoliko vam se stvaraju grudvice, nježno ih razbijte pomoću pjenjače.
3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.

4. Servirajte uz domaći šlag.