Princ Charles danas slavi 70. rođendan, a povodom proslave pozirali su za službeni portret kraljevske porodice. Fotografije su nastale u raskošnom dvorištu kuće Clarence u Londonu, službenoj rezidenciji u kojoj žive princ Charles i Camilla (71) vojvotkinja od Cornwella.

Na portretu se nalazi princ Charles u čijem krilu sjedi unuk, princ George (5), dok njegova sestra princeza Charlote (3) sjedi pored Camille. Iznad njih stoji Kate Middleton (36) sa sedmomjesečnim princom Luisom, braća princ William (36) i Harry (34) te Meghan Markle (37), vojvotkinja od Sussexa.

Louis od Cambridgea rodio se krajem aprila kada je i prvi put viđen u javnosti. Nekoliko sati nakon porođaja Kate i William pokazali su dijete ispred bolnice, a javnost ga je drugi put vidjela na fotografijama sa krštenja.

Fanovi kraljevske porodice komentirali su kako obje vojvotkinje izgledaju odlično. Kate je za slikanje izabrala tačkastu plavu haljinu, dizajnerice Alessandre Rich, koju su nosile glumice Sarah Jessica Parker (53) i Abigail Spencer (37). Abigail je haljinu izabrala za vjenčanje princa Harryja i Meghan.

Meghan je i ovog puta ostala vjerna poznatom francuskom brandu Givenchy, a od obuće je izabrala cipele Manola Blahnika.

Chris Jackson, fotograf koji je uslikao porodični portret, rekao je kako mu je bila čast što su upravo njega pozvali.

– Bilo je to jedno opušteno porodično snimanje s puno smijeha i veselja – izjavio je Chris.

Službeni Instagram profil “Clarence House” objavio je i kratki video povodom rođendana princa Charlesa.