Potrebno je: 1 goveđi rep isječen na komade, so i biber, maslinovo ulje, 1 isjeckana glavica luka, 1 stabljika isjeckanog celera, 1 velika isjeckana mrkva, 2 šolje goveđe supe, 2 šolje crvenog vina, 3 česna bijelog luka sa ljuskom,1 list lovora, 1 grančica majčine dušice, malo peršuna.

Pire: 1 paškanat isječen na komade, 1 repa isječena na komade, 2 oguljena i isjeckana krompira, pola iscejkanog celera, pavlaka i maslac.

Postupak pripreme:

Natapkajte osušeni goveđi rep kuhinjskim salvetom. Komade goveđeg repa pospite solju i biberom.

U tavi zagrijte kašiku maslinovog ulja na srednjoj do jakoj vatri. Ispecite goveđi rep sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

Upotrijebite hvataljke kako biste izvadili komade repa na tanjir i ostavite ih sa strane.

Istopite komad maslaca u tavi, dodajte luk, mrkvu, celer, list lovora i grančicu majčine.
Pržite nekoliko minuta dok luk ne postane staklast.

Vratiti goveđe repove u tavu.

Dodajte cijele česne bijelog luka, vino i dovoljno supe da prekrije goveđe repove. Neka se dinsta.

Smanjite ringlu na najmanje.

Prekrijte i kuhajte od sat i po do dva sata, sve dok meso ne postane mekano na ubod.

Za pire kuhajte paškanat, repu, celer i krompir u šerpi punoj posoljene ključale vode 20 do 30 minuta. Skloniti s ringle i procijedite.

Vratite povrće u šerpu s komadom maslaca, dodajte so i pavlaku. Sve izgnječite.

Meso ukrasite svježe sjeckanim peršunom i poslužite na osnovi od povrtnog pirea.