Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, nakon samo godinu odustaju od iznajmljivanja kuće za odmor vrijedne dva i po miliona funti, koja se nalazi u Cotswoldsu.

Kao jedan od razlog navodi se da je princu Harryju i Meghan Markle preskupo plaćati održavanje dvije nekretnine, dok drugi izvori spominju sigurnosne probleme.

U idiličnu kuću na selu u Cotswoldsu odlazili su kako bi bili daleko od svih i pompe koja ih okružuje, a otkazali su iznajmljivanje ranije od predviđenog roka i već do marta ove godine iz nje će iznijeti svoje stvari.

Kuću su iznajmili uoči vjenčanja i to na rok od dvije godine, a u njoj su provodili većinu slobodnih vikenda. Očekivalo se da će nekretninu za odmor zadržati i nakon što presele u svoju novu kuću, Frogmore Cottage, koju su dobili kao vjenčani poklon od kraljice.

No, “Daily Mail” piše da je par otkazao najam skoro godinu ranije i da će se iz nje iseliti već u narednim sedmicama. Razlog je, šuška se, što je kraljevskom paru, postalo preskupo održavati dvije nekretnine, pogotovo jer samo renoviranje Frogmore Cottagea košta oko tri miliona funti, što se plaća iz džepa britanskih poreznih obveznika dok će sve preinake i uređenje interijera par plaćati isključivo svojim sredstvima.

Međutim, drugi izvor za britanski tabloid kaže da finansije nisu razlog već da je glavni problem sigurnosno pitanje. Izolirani luksuzni dom nalazi se u blizini trendovskog resorta Soho Farmhouse, gdje se odmara većina Meghaninih prijatelja.

Naime, kuća nije smještena na dobro čuvanom imanju poput Windsora, u čijem se sklopu nalazi Frogmore Cottage ili Sandringham gdje kraljevska porodica tradicionalno provodi praznike, pa je pitanje sigurnosti postalo veliki problem za lokalnu policiju i kraljevsko osiguranje.