Da biste stvorili mjesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos.

S obzirom na to da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Google-ov servis počnu da koriste kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sanduče skoro, pa pukne po šavovima.

Svakodnevno brisanje novih emeilova, da bi primali nove, je dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar dio svog emaila.

Da biste stvorili mjesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu i na Google Photos.

Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove.

Naprimjer, ako upišete has:attachment jpg u pretragu imat ćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mjesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Također, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U pretragu unesite, naprimjer, larger:5mb ako želite pronaći poruke sa atačmentima većim od 5 megabajta.

Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savjetuje “Make use of it” na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech savjeta.

Nakon što izbrišete poruke, otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali, piše Novi list.