Sastojci za palačinke: 200 ml gazirane vode, 600 ml mlijeka, 300 g brašna,
4 jaja, 1 kašika otopljenog maslaca, plus dodatno za mazanje, 40 g šećera, 1 prstohvat soli, 1 kašičica instant kafe, 3 kašičice kakaa.

Krema: 500 g mascarponea, 300 ml tečnog slatko masnog vrhnja, 60 ml marsala vina, 200 g šećera za glazuru, 1 štapić vanilije, 4 žumanca, kakao za ukrašavanje.

Postupak pripreme:

Za palačinke, umutite brašno, jaja, maslac, kafu, kakao, so, šećer, mlijeko i gaziranu vodu u posudi. Ostavite smjesu u frižider 30 minuta.

Ispecite tanke palačinke u nauljenoj tavi.

Za kremu, pomiješajte žumanca, marsalu i šećer i kuhajte na pari dok se ne zgusne. Skinite i ostavite da se ohladi.

Umutite slatko vrhnje.

Pomiješajte mascarpone sa žumancima i vanilijom, a zatim sa umućenim vrhnjem.

Poslažite palačinke jednu na drugu. Premažite ih kremom i pospite kakaom.

Na kraju, tortu prelijte kremom i ostavite je da se ohladi najmanje četiri sata. Prije posluživanja, pospite je kakaom.