Plesni spektakl “Vatra Anadolije” 10. marta u Zenici

"Vatra Anadolije", jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te muziku iz različitih krajeva Orijenta

177
Trupu "Vatra Anadolije" 1999. godine osnovao je Mustafa Erdogan

Zenička publika će 10. marta uživati u istinskom spektaklu – svjetskoj plesnoj atrakciji “Vatra Anadolije”.

“Vatra Anadolije”, jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupit će u zeničkoj Areni, a potom i u KSC Skenderija sa istoimenom predstavom.

Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Trupu “Vatra Anadolije” osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Od tada su nastupali u više od 80 zemalja i oborili dva Ginisova rekorda – za najbrži plesni performans (241 korak u minuti), a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400 000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru. Također su i prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.

Predstavu “Vatra Anadolije” je do sada vidjelo više od 40 miliona gledalaca u 97 zemalja. Prije pet godina Ansambl “Vatra Anadolije” nastupio je u rasprodanoj sarajevskoj Zetri pred više od 10.000 oduševljenih gledalaca.