Penzionisao se producent Marin Meštrović: Radit ću ono što volim, a ne ono što moram

Sebi sam davno zacrtao kada navršim 50 godina da idem u penziju i to sam uradio

163

Marin Meštrović (50) omiljen je među muzičarima i pjevačima u našoj zemlji, ali i regionu. U njegovoj radionici na Grbavici, na Trgu heroja za koji je vezan čitav život nastali su hitovi Kemala Montena, Halida Bešlića, Mladena Vojičića Tife, Jasne Gospić, Enesa Begovića, Amile Glamočak…

I pored činjenice da se cijeli život bori s teškom bolešću – dječijom paralizom, Meštrović je uvijek vedar i nasmijan, spreman na šalu. Upravo zbog toga, ali i urođene muzikalnosti i vještina, kolege muzičare i pjevače rastužila je informacija da se Marin povlači u penziju.

– To je sve isplanirano davno. Sebi sam davno zacrtao kada navršim 50 godina da idem u penziju i to sam uradio. Sticajem okolnosti imam 32 godine radnog staža, sam sebi sam određivao koliko ću uplaćivati, tako da ću imati dobru penziju. Sada ću imati više vremena za sebe, muzika će nekako biti u drugom planu. To ne znači da sam mrtav. Radit ću ono što volim, a ne ono što moram – kaže za Faktor Marin Meštrović koji je 26. februara proslavio 50. rođendan.

Nedavno je na svom profilu na Facebooku Meštrović objavio da se povlači u penziju i da prodaje opremu iz studija.

– Nastala je prava frka. Dobio sam stotine poruka i imao sam još više telefonskih poziva. Sve u studiju je na prodaju, osim kompjuterskog sistema i slušanja. Naravno, ne prodajem ni svoje tri mačke. Andrija, Đorđe i Mirjana nisu na prodaju – kaže u šali Marin te dodaje da trenutno radi na projektu Mugdima Avdića Hende koji snima album sa instrumentalama svojih starih hitova.