Elon Musk više nije predsjednik Uprave Tesle. On se nagodio na sudu nakon što je optužen za prevaru zbog niza lažnih tvitova, a mora platiti i vrtoglavih 20 miliona dolara kazne.

Početkom augusta na Twitteru je napisao da razmišlja o povlačenju dionica Tesle s berze te da investitori podupiru taj plan, da je finansiranje osigurano i da će dioničarima biti ponuđeno 420 dolara po dionici.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grimezsz (@grimes) on

Muska je broj 420 došao glave, a cijenu dionice zaokružio je na taj broj jer ima posebnu simboliku u kulturi kanabisa.

Navodno je Musk htio impresionirati svoju djevojku Grimes, s kojom je posljednjih sedmica u jako klimavim odnosima.

Drama sa spornim tvitom o cijeni dionice doživjela je bizarni vrhunac nakon što se u cijelu stvar umiješala reperica Azealia Banks.

Muzičarka je trebala sarađivati s Grimes, a odjednom je na internetu osvanula prepiska u kojoj Muskova djevojka njoj piše kako je Elon drogiran pisao o cijeni Tesline dionice te da je naveo broj 420 jer je opsjednut marihuanom.

Elon Musk i ekscentrična muzičarka Grimes započeli su vezu početkom ove godine, a prvi su se put zajedno pojavili na Met Gali.

Novinarima su priznali da su ušli u vezu nakon što se Musk javio Grimes jer ga je preduhitrila u jednoj geekovskoj šali o umjetnoj inteligenciji.

Grimes, pravog imena Claire Boucher, 30-godišnja je muzičarka i konceptualna umjetnica. Na muzičkoj sceni pojavila se 2012. godine, ali su je svjetski mediji upoznali tek kada je postala djevojka Elona Muska.