Otvoren Takmičarski program 23. SFF-a: Ekipa filma “Zrno” prošetala crvenim tepihom

Osim ekipe filma "Zrno", crvenim tepihom prodefilirali su glamci te reditelj crnogorskog filma "The Books of Knjige: Slučajevi pravde"

335
FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ

Crenih tepihom ispred Narodnog pozorišta drugu noć prošetala se ekipa filma „Zrno“, koja je ujedno otvorila i Takmičarski program.

Osim ekipe filma “Zrno”, crvenim tepihom prodefilirali su glamci te reditelj crnogorskog filma “The Books of Knjige: Slučajevi pravde”.

Film “Zrno” donosi priču o svakodnevnoj borbi za hranu i opstanak i prikazuje život profesora Erola Erina, stručnjaka za genetiku sjemenja, koji živi u nedefinisanoj bliskoj budućnosti, u gradu koji magnetni zidovi štite od imigranata raznih profila. Iz nepoznatog razloga, poljoprivredni zasadi u gradu zapali su u genetsku krizu. Na sastanku u sjedištu korporacije Novus Vita, Erol saznaje za kolegu genetičara Cemila Akmana koji je napisao rad o cikličnim krizama koje pogađaju genetički modificirana sjemena. Kako bi ga potražio, Erol kreće na put koji će ga natjerati da preispita sva svoja prethodna znanja i stavove.

Uloge u filmu “Zrno” turskog reditelja Semiha Kaplanoğlua ostvarili su Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigoriy Dobrygin i Cristina Flutur.