Američka pjevačica i glumica Jennifer Lopez (49) u decembarskom broju časopisa “InStyle” na fotografijama je pokazala svoje svima dobro poznate obline, piše časopis People.

Lopez je u novom broju ovog časopisa otkrila kako je moguće da danas izgleda gotovo pa identično kao i prije 18 godina kada je u kultnoj zelenoj haljini modne kuće Versace s dubokim V-izrezom i bočnim prorezom zapalila crveni tepih uoči dodjele muzičke nagrade “Grammy”.

– Ne konzumiram kofein, ne pijem alkohol i puno spavam. Brinula sam se o sebi i to se sada vidi – kazala je Lopez.

To naravno ne znači da Lopez ne osjeća posljedice dugogodišnje karijere u industriji zabave. Pjevačica i glumica kaže da je zna boljeti u leđima te da joj se mišići olabave kada previše pleše.

– Kada gledam svoj mobitel moram malo škiljiti, ali osim toga ništa. Pamćenje me služi i imam puno energije – dodala je Lopez i kazala da se protiv labavih mišića bori vježbanjem s utezima.

Jennifer je istakla kako je oduvijek prihvatala svoje tijelo.

– Moja porodica uvijek je slavila obline. One su bile dio kulture. Svi su govorili:

– Jennifer ima veliku stražnjicu i to je dobro – pojasnila je rođena Njujorčanka portorikanskog porijekla.

Pjevačica i glumica kaže da su društveni mediji puno bolji od tračerskih časopisa koji su je tokom njene karijere ponekad pratili u stopu.

– Prije je bilo puno gore. Bilo je jednostavno ludo. Sada vam barem mogu pokazati ko sam, makar malo. Prije niste imali izbora nego vjerovati ono što se o vama piše. Puno puta u tim pričama nije bilo nimalo istine. Ponekad je samo trećina bila istinita – pojašnjava.

– Društvene mreže nisu bez svojih problema, no mlađe zvijezde ne znaju kako je nama bilo. Sad zvučim kao svoja mama kad mi govori kako je u školu išla pješke jer nije bilo automobila.

Pjevačica je također rekla da joj je puno lakše biti u vezi s bivšim igračem bejzbola Alexom Rodriguezom nego što je to bilo glumcem i rediteljem Benom Affleckom.