Potrebni sastojci: 120 g skuhanog oguljenog kestenja, 50 g hurmi bez košpica, 400 ml kokosovog mlijeka, 250 g crne čokolade, 3 kašičice šećera u prahu, 1 kašika praška za pecivo, 1 prstohvat soli, 100 g brašna, 100 g sirovih badema i indijskog oraha.

Za mus: 1 kašika krem-sira, 2 kašike mascarpone sira, 1 prstohvat šećera u prahu, 0,5 kašičice soka od limuna.
Za garnirung: svježe voće, smeđi šećer.

Postupak pripreme:

U posudu stavite kesten i hurme i prelijte ih kokosovim mlijekom. Pasirajte dok ne dobijete glatku mješavinu.

Izlomite ili isijecite čokoladu i stavite je u posudu. Istopite čokoladu na pari.

Dodajte pola istopljene čokolade u pasiranu mješavinu, zajedno sa šećerom u prahu. Pasirajte ponovo.

Dodajte prašak za pecivo i so. Promiješajte. Prosijte brašno i ponovo promiješajte.

Nauljite i pospite brašnom četvrtasta udubljenja silikonske modle. Rasporedite polovinu mješavine u udubljenja. U ostalu mješavinu dodajte bademe i indijski orah, koje ste prethodno isjeckali, pa promiješajte.
Rasporedite je u oblike.
Stavite silikonsku modlu u pleh i pecite 15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 170 stepeni.
Pola ispečenih browniea (4 komada) izvadite, a ostale vratite 20 minuta u rernu da se još isuše na 140 stepeni. Uvijte pet komada, jedno po jedno u foliju i stavite u zamrzivač da se stegnu.

Za mus dobro umutite mascarpone sir i šećer u prahu. Na kraju dodajte sok od limuna i ponovo promiješajte. Prespite mus u špric sa tankim vrhom.

Od ostataka istopljene čokolade, napravite čokoladne bombone. Čim je temperatura istopljene čokolade oko 40 stepeni, dodajte u nju 30 g sitno isjeckanu čokoladu ili čokoladni čips.

Miješajte dok se ne rastopi. Isjeckajte na kockice spužvu za pranje posuđa.
Uvijte svaki komad spužvu u providnu foliju, u obliku kesice.
Potopite svaki komad spužve sa folijom u istopljenu čokoladu, držeći za gornji dio folije.

Poredajte potopljenje komade spužve u pleh, prekriven papirom za pečenje.

Stavite bonbone u frižider dok se ne stegnu. Potom ih izvadite iz frižidera, blagim zavrtajima pažljivo izvadite spzžvu sa folijom iz stegnute čokolade.

U pravougaoni tanjir istisnite špricem nekoliko loptica musa.

Na jednom kraju, preko musa, stavite po jedan komad malo duže pečenog browniea i istisnite špricem mus preko njega.

Stavite drugo parče zamrznutog browniea. Mus istisnite špricem.
Garnirajte čokoladnim bombonama i kriškama svježeg voća.