Beyonce sve radi kako treba, a pritom često ima pomoć stručnjaka. Tako se prehranom ove slavne pjevačice bave nutricionisti, a za portal Everydayhealth neki od njih dali su i komentar na njenu prehranu.

Ove navike je, kazali su, dobro usvojiti:

Veganska dijeta 

U dogovoru sa stručnjakom slavni bračni par kreirao je dijetu u trajanju od 22 dana, sastavljenu isključivo od veganskih namirnica. Istina je da su obroci puni voća i povrća zdravi, svakako pozitivno utječu na zdravlje i savršen su saveznik vitke linije. Važno je samo pripaziti na unos dovoljne količine zdravih masnoća i proteina, smatra Tracy Lockwood, stručnjak nutricionist.

Tri sedmice za promjenu navika 

Iza ideje o jelovniku za 22 dana stoji činjenica da je otprilike toliko vremena potrebno da se usvoje nove navike.

– Ako ponavljate bilo koju radnju više od 14 dana, vjerovatno će vam postati navika – smatra Lockwood.

Kako biste izdržali, mislite na pozitivan stvari koje činite vašem zdravlju.

Moć ljutih začina 

Prema izjavama, Beyonce je ljubitelj ljutih začina, a stručnjaci savjetuju da je kopirate. Neka istraživanja povezuju ove začine sa gubitkom kilograma, boljim radom metabolizma i imuniteta.

Ugodite sebi poslasticama

Puno prašine podiglo se kada je Beyonce fotografirana sa kutijom kolača u rukama nakon tjelesne vježbe, iako nije provjereno je li ih pojela, stručnjaci uvijek savjetuju da se počastite omiljenom poslasticom, ali to se mora smatrati posebnom prilikom poput rođendana ili praznika.

Riba i povrće za večeru

Kako je sama pjevačica izjavila, najviše voli jesti ribu i povrće za doručak i večeru. Iako je ovo savršen odabir, Lockwood savjetuje dodatke poput špageta od tikve ili leće kako biste uživali u svim dobrobitima koje će ta kombinacija pružiti zdravlju.