Novosti na društvenim mrežama: Facebook će se povezati sa WhatsApp-om

Njhov plan je uvođenje specijalnog gumba kojim oglašivač na Facebooku s klijentima može komunicirati direktno putem WhatsAppa

190
Foto: Ilustracija

Facebook, vlasnik WhatsAppa koji dnevno privlači oko milijardu sretnih korisnika, želi unovčiti njegov reklamni potencijal, iako do sada ova aplikacija za čavrljanje nije imala nikakve reklame.

Njhov plan je uvođenje specijalnog gumba kojim oglašivač na Facebooku s klijentima može komunicirati direktno putem WhatsAppa. Specijalni gumb korisniku omogućava da oglašivača kontaktira pozivom ili porukom odaslanom putem poznate chat aplikacije.
Ova funkcija počela se pojavljivati na Facebooku još prošle godine, a kompanija je službeno potvrdila da će uslugu proširiti na Sjevernu i Južnu Ameriku, Afriku, Australiju i većinu Azije.

Zbog čega ova usluga nije dostupna i kod nas? Kako stvari trenutno stoje, dolazak ove funkcije na EU telefone sprečava zakon o zaštiti podataka, s time da Facebook aktivno radi na njegovom zaobilaženju. Trenutni plan je naknadno uvesti poveznicu između WhatsAppa i Facebooka no prvo je planira testirati globalno.